Trump tegen Braziliaanse: "Jullie hadden probleempje op het WK"

  Gianni Infantino en Donald Trump

  Donald Trump deelt de pers een rode kaart uit.

  Tijdens een ontmoeting met de FIFA-voorzitter heeft de Amerikaanse president Donald Trump de pers weer een veeg uit de pan gegeven. Eerst zette hij een Braziliaanse journaliste op haar plaats, daarna deelde hij een rode kaart uit.

  "Brazilië?"

  Amerikaans president Donald Trump kreeg gisteren Gianni Infantino, de voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, over de vloer in het Witte Huis. Een grote voetbalkenner is Trump niet, maar toen een Braziliaanse journaliste niet kon wachten om haar vraag te stellen, zette hij de vrouw wel op haar plaats.

   

  "Uit welk land kom je", wilde Trump weten. "Brazilië? Ik heb gehoord dat jullie de laatste keer wel een probleempje hadden", antwoordde hij. Of Trump ook wist dat Brazilië op het WK uitgeschakeld werd door België kunnen we u niet vertellen. 

  Rood voor de pers

  Donald Trump en Gianni Infantino hadden het over de Wereldbeker van 2026. De Verenigde Staten organiseren het toernooi samen met Canada en Mexico. Als presentje had Infantino een voetbalshirt, een gele en een rode kaart bij.


  Toen Trump te horen kreeg waar het rode karton voor dient, twijfelde hij niet. De Amerikaanse president zwaaide de kaart met veel plezier richting de pers.