• home
 • video
 • pas verschenen

  Standard lijft voor het eerst een Chinese voetballer in

  " "

  De 19-jarige middenvelder komt van de Chinese tweedeklasser Peking Renhe FC.

  Standard heeft de komst van de Chinees Hao Zhang bekendgemaakt. De 19-jarige middenvelder, die overkomt van de Chinese tweedeklasser Peking Renhe FC, zal eerst bij de beloften spelen. Hij is de eerste Chinees in Luik.

  Hao Zhang zakt af naar Standard in het kader van een samenwerkingsverband met Starunion Sports, dat jeugdopleidingen organiseert in China. Standard gaat daarbij een handje helpen. Momenteel voetballen de Luikse U15 ook op een jeugdtoernooi in Shanghai.

   

  Zhang is wel niet de eerste Chinees in België. Wie kent Dong Fangzhuo (Antwerp, 2004-2006), Wang Yang (Cercle Brugge, 2009-2012) en Wang Shangyuan (Club Brugge, 2013-2015) nog?