• home
 • video
 • pas verschenen

  Loods Kluge volgt "goeie vriend" Ewan naar Lotto-Soudal

  Roger Kluge.

  Roger Kluge mag Caleb Ewan ook bij Lotto-Soudal op sleeptouw nemen.

  Caleb Ewan kan volgend seizoen bij Lotto-Soudal rekenen op de diensten van Roger Kluge. De ervaren Duitser maakt net als de Australische sprinter de overstap van Mitchelton-Scott. "Ik heb een goeie band opgebouwd met Caleb", zegt de 32-jarige Kluge. 

  Caleb Ewan neemt volgend seizoen de fakkel over van André Greipel bij Lotto-Soudal. De Australiër kan de komende twee jaar bij de Belgische ploeg rekenen op Roger Kluge, die een belangrijke rol op zich zal nemen in de sprinttrein.

   

  "Tijdens de laatste twee seizoenen en dankzij de vele wedstrijden die we samen reden, heb ik een goede band opgebouwd met Caleb. Hij is een goede vriend geworden en ik hoop nog lang met hem samen te werken - misschien wel tot wanneer ik stop met koersen", zegt de nieuwste aanwinst van Lotto-Soudal.

   

  "Ik kijk er erg naar uit om voor Lotto-Soudal te rijden. Ik draai al enkele jaren mee in het profpeloton, maar dit wordt toch weer een nieuw hoofdstuk. In 2010 tekende ik mijn eerst grote contract bij een WorldTour-team, dus het wordt mijn negende seizoen als profrenner. Het is erg speciaal om voor een Belgisch team te rijden met zo’n rijke geschiedenis."

   

  "In België leeft het wielrennen echt en tijdens de klassiekers staan er altijd enorm veel fans langs het parcours. En natuurlijk ben ik erg blij om met Caleb in hetzelfde team te blijven koersen. Bij Lotto-Soudal krijgt hij nieuwe kansen om te tonen dat hij tot de grote sprinters van het peloton behoort en ik wil hem daar zeker in helpen slagen!”