• home
 • video
 • pas verschenen

  Italiaans international geschorst voor godslasterlijke taal

  Rolando Mandragora

  "Mandragora verdient dit", zegt de coach van Udinese over de schorsing.

  Rolando Mandragora heeft een match schorsing gekregen omdat hij volgens de tv-beelden de Maagd Maria heeft beledigd en God had vergeleken met een hond.

  Ook in Italië kunnen ze een speler op basis van de tv-beelden retroactief een straf opleggen, maar Rolando Mandragora zal niet verwacht hebben dat hij wegens zijn uitspraken op het veld alsnog geschorst zou worden.

   

  "Dankzij een liplezer konden we de godslasterlijke opmerkingen van Mandragora overduidelijk vaststellen", laat de Italiaanse voetbalbond weten. De 21-jarige middenvelder van Udinese, die ook al een paar keer werd opgeroepen voor de nationale ploeg, beledigde de Maagd Maria en vergeleek God met een hond.

   

  Mandragora mist nu de match tegen Fiorentina, iets waar ze zich bij Udinese zonder foeteren bij neerleggen. "Rolando is een goeie jongen, maar hiervoor verdiende hij wel een kleine waarschuwing", zegt Udinese-coach Prade.