• home
 • video
 • pas verschenen

  Franse tennisster showt bh op US Open en krijgt een waarschuwing

  Alizé Cornet

  Alizé Cornet kreeg een "code violation" in haar eersterondepartij.

  Opvallend beeld gisteren op de US Open in New York. De Franse tennisster Alizé Cornet (WTA-31) wou aan haar partij tegen Johanna Larsson (WTA-82) uit Zweden beginnen toen ze merkte dat haar T-shirt verkeerd zat. Ze trok het shirt snel even uit, waardoor ze plots in bh op de court stond. Daarvoor kreeg ze van de umpire een waarschuwing, tot groot ongenoegen van de Française.

  Er gelden in het tennis bepaalde regels, en zo ook op de US Open, het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar. Dat ondervond de Française Alizé Cornet aan den lijve, voor aanvang van haar eersterondepartij tegen Johanna Larsson. 

   

  Cornet merkte dat ze haar bovenstuk niet juist aanhad, en wilde dit nog even corrigeren voor ze aan haar wedstrijd begon. Daardoor kwam ze even in haar bh op het terrein te staan. De vestimentaire correctie gebeurde vlot en discreet, maar toch kon de umpire het niet door de vingers zien. Hij interpreteerde het voorval als een "code violation", en gaf de Française een waarschuwing.

   

  Cornet kon de "warning" maar matig appreciëren, want een tweede "code violation" zou tot een strafpunt leiden. Het incident bood haar alleszins geen extra motivatie, want ze werd uitgeschakeld in drie sets.  

   

  De organisatie van het granslamtoernooi betreurt de berisping. "We hebben het reglement nog eens uitgeklaard zodat dit in de toekomst niet meer voorvalt. Gelukkig bleef het bij een berisping en volgde er geen sanctie", klinkt het. 

  Bekijk hier het merkwaardige voorval

  De "straf" zorgde voor commotie op social media

  Er is zelfs sprake van een "dubbele standaard"