• home
 • video
 • pas verschenen

  Battaglin verlaat LottoNL-Jumbo en trekt naar Katjoesja

  Enrico Battaglin

  Battaglin was dit jaar goed voor een etappezege in de Giro.

  De Italiaan Enrico Battaglin (28) rijdt volgend seizoen voor WorldTour-team Katjoesja-Alpecin. Hij tekent voor twee seizoenen en komt over van LottoNL-Jumbo, waar hij sinds 2016 aan de slag was.

  Battaglin won dit jaar een rit in de Giro, zijn derde ritzege al in de Ronde van Italië. De Italiaan is alvast zeer tevreden met zijn overgang naar Katjoesja. "Ik ben zeer blij en enthousiast. Ik heb absoluut niks negatiefs te zeggen over mijn vorige team, maar dit is een grote kans die ik moest grijpen om vooruit te komen in mijn carrière."

   

  "Ik wil beter doen dan de vorige seizoenen, en bij Katjoesja krijg ik daar de kans toe", gaat de Italiaan voort. "Ze wilden me hier heel graag en dat geeft me uiteraard veel vertrouwen. Ik zal er dan ook alles aan doen om niet te ontgoochelen, en ik hoop dat ik mooie dingen zal kunnen laten zien, in de klassiekers en in de rittenkoersen. Ik kan niet wachten om te tonen waartoe ik in staat ben."

   

  Katjoesja wordt de vierde uitdaging voor de Italiaan, nadat hij eerder aan de slag was bij Colnago, Bardiani en LottoNL-Jumbo.