• home
 • video
 • pas verschenen

  De Tier: "Ik hoop dat de bondscoach dit gezien heeft"

  Floris De Tier kon net niet meesprinten voor de zege in rit 5 van de Vuelta. De Belg van LottoNL-Jumbo bleef dan ook met gemengde gevoelens achter.

  "Ik ben tevreden met mijn 5e plaats, maar eigenlijk ook ontgoocheld", hinkt Floris De Tier op 2 gedachten. "We waren weg met 25 man, maar op 100 kilometer van het einde begonnen ze al te demarreren. Zo rijdt de groep met Mollema weg. Als ik mee was geweest, rij ik voor de 1e plaats."

   

  "In mijn groepje was ik de sterkste bergop, maar na die klim was het nog te ver om het gat alleen proberen te dichten. Jammer, zeker als je ziet hoe dicht we op het einde nog komen."

   

  De Tier surft mee op de golven van het succes bij LottoNL-Jumbo. "We hebben dit seizoen al 29 keer gewonnen en reden ook een super-Tour met Dylan (Groenewegen) en Primoz (Roglic). Gisteren hebben we ook hier een mooi nummer opgevoerd en vandaar staan we er weer. Dat is mooi."

  "Hopelijk belt De Weert mij snel"

  Floris De Tier kon dan wel niet winnen in Roquetas de Mar, hij gaf wel zijn visitekaartje af aan de bondscoach. "Ik heb nog niets van hem gehoord, maar ik hoop wel op een WK-selectie. Hopelijk heeft Kevin (De Weert) gekeken en gezien dat ik in orde ben. En hopelijk belt hij mij dan snel."