• home
 • video
 • pas verschenen

  Cavendish sukkelt met klierkoorts: "Ik las een rustperiode in"

  Cavendish moest opgeven in de Tour, omdat hij buiten tijd finishte.

  Cavendish moest opgeven in de Tour, omdat hij buiten tijd finishte.

  Dimension Data heeft aangekondigd dat Mark Cavendish een pauze van onbepaalde duur gaat inlassen. De Brit kampt weer met klierkoorts. "Ik voelde dat er iets niet juist zat", zegt de sprinter. Hij moest de voorbije weken al verstek laten gaan voor verschillende koersen.

  Bij de 33-jarige sprintkoning werd het Epstein-Barr-virus opgemerkt, het virus dat klierkoorts veroorzaakt.  Het team van Cavendish bevestigde dat hij al maanden traint en koerst met het virus in zijn lichaam. Mogelijk liep het daarom ook minder in de Tour, waar hij moest opgeven.

   

  "Ik voelde me niet mezelf dit seizoen. Het voelde niet juist, ook al deed ik het niet slecht op mijn trainingen. Nu ben ik genoodzaakt om een rustperiode in te lassen zodat ik volledig kan herstellen", zegt de "Manx Express".

   

  "Ik ben blij dat ik eindelijk weet wat mij hinderde. Ik kijk ernaar uit om weer 100 procent fit te raken voor ik opnieuw start met koersen." Ook in 2017 bleef Cavendish al eens 3 maanden aan de kant door klierkoorts.

   

  Cavendish liet eerder deze maand al verstek gaan voor het EK wielrennen in Glasgow, nochtans een doel voor hem. Zijn laatste wedstrijd was de Prudential Ride Londen eind juli.