• home
 • video
 • pas verschenen

  Caudron voor Superprestige in Lommel: "Je moet je altijd opnieuw bewijzen"

  Frédéric Caudron.

  Caudron verdedigt binnenkort zijn wereldtitel.

  Deze week wordt in Lommel de Superprestige driebanden georganiseerd. Nummer één van de wereld Frédéric Caudron (50) is een van de favorieten. "Je moet je altijd opnieuw proberen te bewijzen. Zo gemakkelijk is het niet", zegt Caudron.

  Frédéric Caudron noemt de Superprestige in Lommel "het evenement van het jaar" in België. "De top 16 van de ranking van het vorige speeljaar speelt de finale. Ik heb 9 finales gewonnen, maar dit is een moeilijk toernooi met alle toppers. Alle groepen zijn in evenwicht, maar er gebeuren altijd verrassingen."

   

  Caudron was al 9 keer laureaat. Treedt er dan gewenning op? "Neen, want je wil altijd winnen. Je moet je altijd opnieuw proberen te bewijzen. Zo gemakkelijk is het niet en het is telkens een uitdaging. Dat ik de te kloppen man ben? Ik probeer er altijd te staan en dat is de uitdaging."

   

  Caudron, vorig jaar wereldkampioen en huidig nummer één op de wereldranking, is intussen 50. "Ik ben nog aan het groeien. Ook op mentaal vlak verandert er iets als je genoeg ervaring hebt. Je relativeert alles en je houdt je emoties onder controle. Dat is het verschil tussen nu en 20 jaar geleden."