• home
 • video
 • pas verschenen

  "5 clubs in poulefase zou na WK nieuwe boost voor België zijn"

  Gent viert

  "Als we kunnen scoren, zetten we een serieuze stap voorwaarts."

  Als Genk en Gent vanavond hun terugmatch in de play-offs van de Europa League tot een goed einde kunnen brengen, bereiken 5 Belgische clubs de groepsfase. Veel hangt af van Gent bij Bordeaux.

  "50% kans"

  Verwacht vanavond een AA Gent op oorlogssterkte, want de club heeft van de groepsfase een prioriteit gemaakt. "We hebben een heel jaar gespeeld om ons voor Europa te kwalificeren, dan wil je er alles aan doen nu je zo dicht staat bij die groepsfase", zegt voorzitter Ivan De Witte.

   

  "Er wacht ons wel een moeilijke wedstrijd. Bordeaux zou zogezegd in crisis zijn, maar afgelopen weekend versloeg het wel Monaco. Ik blijf voorzichtig en schat de kansen op fiftyfifty."

  "Hebben voorbije jaren reputatie opgebouwd in Europa"

  AA Gent raakte thuis niet verder dan een 0-0. "Gezien de kansen had het toen eigenlijk 2-0 of zo moeten zijn", zegt De Witte. "Maar ik ben toch tevreden dat we de 0 hebben kunnen houden. Als we in Bordeaux kunnen scoren, zetten we een serieuze stap voorwaarts."

   

  "Dat de kwalificatie de druk van de ketel haalt, vind ik zelf van secundair belang. We willen vooral de reputatie die we de voorbije jaren in Europa hebben opgebouwd voortzetten. En ook financieel is het aantrekkelijk."

   

  Gent kan ook de Europese coëfficiënt van België een duwtje geven. "Ik loop misschien wat op de zaken vooruit, maar als Genk zich zoals verwacht kan plaatsen en wij doen dat ook, dan zijn er 5 Belgische clubs in de Europese groepsfase. Dat zou na de prestatie van de Rode Duivels een nieuwe boost voor de reputatie van het Belgische voetbal zijn."

  Ivan De Witte

  Ivan De Witte.

  5 Belgische clubs in Europa?

  Champions League:

   

  Loting groepsfase: donderdag 18u

   

  Europa League:

  • Anderlecht: groepsfase
  • Standard: groepsfase
  • AA Gent?
  • Racing Genk?

   

  Loting groepsfase: vrijdag 13u