• home
 • video
 • pas verschenen

  Wullaert: "Als we 6 op 6 halen, kunnen we onszelf weinig verwijten"

  Tessa Wullaert

  Wullaert en de Red Flames hebben nog een kans om het WK te halen.

  Zondag maakte Tessa Wullaert bij haar eerste basisplaats meteen twee doelpunten voor haar nieuwe club Manchester City. Ze zakt dus met vertrouwen af naar de Red Flames, die zich tegen Roemenië en Italië nog proberen te kwalificeren voor het WK. "We gaan er zeker nog alles aan doen".

  Tessa Wullaert kon afgelopen weekend haar eerste doelpunten scoren voor Manchester City. "Het is leuk om het doel terug te vinden en om zo naar de nationale ploeg te komen", opent de Red Flame. "Ik hoop nu die lijn door te trekken tegen Roemenië en Italië."

   

  In die twee wedstrijden kunnen de Red Flames maar beter 6 punten pakken, als ze nog een kans willen maken op kwalificatie voor het WK. "Het is ergens wel een verhaal van moeten", geeft ze toe. "Maar ik denk dat we ons zeker geen druk mogen opleggen en gewoon ons spel moeten spelen."

   

  "We weten wat we van Roemenië kunnen verwachten, het is een stugge ploeg. Thuis wonnen we nipt in de slotminuut, dus we zullen gefocust moeten zijn. Maar als we op ons best zijn, ben ik er zeker van dat we die ploeg aankunnen." 

  "Nog een hele weg af te leggen"

  Zelfs als de Red Flames 6 op 6 halen, is deelname aan de barrages geen zekerheid. "Maar daar denken we momenteel niet aan", kijkt Wullaert niet te ver vooruit. "De eerste opdracht is Roemenië, en dan hoop ik op veel steun in Leuven voor de wedstrijd tegen Italiê. Wat er daarna op ons bord komt zien we dan wel. We hebben sowieso nog een hele weg af te leggen."

   

  Is de campagne sowieso geslaagd of moeten de barrages toch best gehaald worden? "Ik denk dat we het nodige ongeluk gekend hebben deze campagne. We zijn op het verkeerde moment tegen de twee sterkste teams uitgekomen, met Portugal en Italië. Er waren toen net wat speelsters uit vorm, ook ik." 

   

  "Tegen Portugal lieten we ook dure punten liggen na een late tegengoal. Ook in Italië had er wel een gelijkspel ingezeten denk ik, maar het is nu zo. We moeten er niet te veel bij stilstaan. Als we nu 6 op 6 halen, hebben we onszelf weinig te verwijten."

  "Een WK halen bij de vrouwen is niet evident"

  Momenteel moet België zich dus tevreden stellen met een tweede plaats in de poule, als zesde beste tweede. Is dit een realistiche plaats voor de Red Flames? "Als we vooraf de groep zagen, denk ik dat we zeker voor de eerste plaats konden gaan. Ik geloof nog altijd dat dat erin zat, maar we hebben dure punten verloren. Nu zien we wel waar we eindigen."

   

  Doordat er maar 8 Europese ploegen zijn, is kwalificatie voor een groot toernooi ook geen sinecure. "Zeker niet, zelfs een EK halen is niet evident. Het was een goede kans om het te halen, maar we zullen wel zien. We gaan er in ieder geval nog alles aan doen." 

  "Bij de Red Flames kan ik me aanvallend meer uitleven"

  Tot slot, met haar twee goals lijkt Wullaert de overstap naar Manchester goed verteerd te hebben. Hoe groot is de stap van Engeland naar hier? "Het is minder ver dan Duitsland", lacht Wullaert.

   

  "Nee, het is leuk in Engeland. Ik ben bij beide ploegen even graag, ook al is het een beetje anders spelen. Daar speel ik ook op de 10, maar in een iets meer verdedigende rol. Hier kan ik mij aanvallend iets meer uitleven, dus ik kijk zeker uit naar de wedstrijden."

   

  Vrijdag spelen de Red Flames in en tegen Roemenië, dinsdag nemen ze het in Leuven op tegen groepswinnaar Italië.