• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallays: "Had nooit verwacht 6e te kunnen worden in zo'n rit"

  Jelle Wallays

  Jelle Wallays ging mee met de vlucht van de dag in de Vuelta.

  Jelle Wallays was de Belg van de dag in de Ronde van Spanje, al zat er op de aankomst bergop niet meer in dan een 6e plaats. "Daar ben ik heel content mee. Ik ben per slot van rekening een klassieke renner."

  "Het was eigenlijk niet de bedoeling dat ik ging meeglippen met de vlucht", doet Jelle Wallays zijn verhaal van de 4e rit aan Sporza. "Maar ik zat voorin bij de start en we zijn vrij snel weggereden."

   

  "Eigenlijk was het plan om rustig naar boven te rijden op die slotklim, maar als je de top 10 kunt halen in de Vuelta dan moet je toch alles geven. Ik was realistisch genoeg om te beseffen dat ik hier niet kan winnen, als je ziet wie hier allemaal is. Ik ben ook een klassieke renner. Als we boven de 3.000 hoogtemeters gaan, mag je serieus stampen. Ik had nooit gedacht op deze finish 6e te kunnen worden. Daar ben ik heel content mee."

   

  Voor Wallays hoeft het hier niet bij te eindigen in deze Vuelta. Hij ging speciaal op hoogtestage naar de Sierra Nevada vlak voor de start. "Ik hoop deze week nog een paar procentjes beter te worden en dan zien we wel in de 2e en 3e week."