• home
 • video
 • pas verschenen

  Ricciardo start zondag achteraan in Monza na motorwissel

  " "

  Ricciardo overschrijdt het toegestane aantal van 3 motoren, vandaar de straf.

  Red Bull heeft een nieuwe motor gestoken in de auto van Daniel Ricciardo. Omdat de Australiër dit seizoen al 3 motoren heeft gebruikt, het maximaal toegestane aantal, wordt hij bestraft: hij moet zondag in de Grote Prijs van Italië als laatste vertrekken.

  Max Verstappen, de Nederlandse teammaat van Ricciardo, krijgt volgens teambaas Christian Horner ook de nieuwste krachtbron van Renault ter beschikking, de zogeheten "Spec 3". Omdat Verstappen nog een keer van motor mag wisselen, krijgt hij geen gridstraf.

   

  Op het Italiaanse hogesnelheidscircuit zijn de Red Bulls door hun minder krachtige motoren in het nadeel ten opzichte van Mercedes en Ferrari. Twee weken later op het bochtige circuit in Singapore hopen Verstappen en Ricciardo wel weer te concurreren met Hamilton, Bottas, Vettel en Räikkönen.