• home
 • video
 • pas verschenen

  Wrevel tussen Van Aert en team: "Communicatie is essentie van samenwerking"

  Van Aert werd voor Veranda's Willems-Crelan 3e in de Strade Bianche.

  Van Aert werd voor Veranda's Willems-Crelan 3e in de Strade Bianche.

  Er blijft voorlopig veel mist hangen rond de toekomst van Veranda's Willems-Crelan, de ploeg waar Wout van Aert na dit seizoen nog een jaar contract heeft. Het management achter de ploeg praat momenteel met het Nederlandse team Roompot. Van Aert zelf is de onduidelijkheid beu.

  "Volgend jaar sowieso nog in peloton"

  De ploeg van Van Aert liet in een statement op Twitter officieel weten dat er gesprekken lopen met Roompot-Nederlandse Loterij. "Beide stabiele organisaties zijn van mening dat een samenwerking een versterking voor beide projecten betekent".

   

  "Wij wensen verder te benadrukken dat Sniper Cycling, zoals eerder al gecommuniceerd, volgend seizoen als pro-continentaal team op de weg te zien zal zijn. Ongeacht de afloop van deze gesprekken."

   

  De teammanager van Roompot, Michael Zijlaard, bevestigde het nieuws. "We zijn in gesprek, maar zitten nog in de fase dat we een mogelijke samenvoeging van beide ploegen aan het bestuderen zijn."

  Van Aert: "Ze verwachten prestaties, maar op deze manier?"

  De toekomst van het huidige Veranda's Willems-Crelan is al enkele weken onduidelijk. Het management van de ploeg zoekt al een tijdje nieuwe geldschieters, maar voorlopig sprongen alle gesprekken af. 

   

  Dat zorgt voor veel vragen en ergernis bij kopman Wout van Aert. Hij hekelt op Twitter een gebrek aan communicatie van het management. " Communicatie is de essentie van een goede samenwerking."

   

  "Iedereen valt uit de lucht en steeds ben ik diegene die men aanspreekt zonder dat ik zelf van iets weet. Ze verwachten prestaties van mij, maar volgend jaar op deze manier?"

  Van Aert reageerde op Twitter over het gebrek aan communicatie

  Het statement van de ploeg