• home
 • video
 • pas verschenen

  Rits in Extra Time: "Verwachtingspatroon na debuut was te hoog"

  Rits in Extra Time.

  Rits heeft in het seizoensbegin al meer gespeeld dan hij vooraf verwachtte.

  Mats Rits was gisteren te gast in Extra Time. De middenvelder van Club Brugge had het onder meer over zijn nieuwe rol als nummer 6. Hieronder vindt u zijn meest opvallende uitspraken.

  Frank Raes en Filip Joos hadden gisteren met Mats Rits, Wesley Sonck en Jan Mulder drie mensen aan tafel met een verleden bij Ajax. "Als jeugdspeler is Ajax de beste club van de wereld", zo stelde Rits. "Je leert er heel veel."

  Rits debuteerde in de Belgische eerste klasse op amper 16-jarige leeftijd bij Beerschot. Niet veel later versierde hij een toptransfer naar Ajax. "Na mijn debuut, waar ik meteen twee keer scoorde, was het verwachtingspatroon te hoog. Ik kon niet inlossen wat men toen verwachtte van mij."

  "Ik wil iedere week spelen"

  In de analyse over de match van Rits zelf tegen Anderlecht werd het thema van zijn nieuwe positie aangesneden. Rits, die vooral een nummer 10 is van opleiding, speelt in zijn seizoensbegin bij Brugge als nummer 6. 

   

  "Soms moet ik mezelf inhouden wanneer ik ruimtes vooraan zie en er zou durven induiken." Rits heeft echter zijn nieuwe rol bij Club Brugge snel leren appreciëren. "In bepaalde wedstrijden voel je vaker de bal vanop die positie."

   

  Dat Rits op de nummer 6 is beland, komt vooral door de blessure van Marvelous Nakamba. Hierdoor miste Rits nog geen enkele competitiewedstrijd, iets wat hij niet direct had verwacht bij zijn aankomst in Brugge. "Ik wil iedere week spelen, ook al is er veel concurrentie hier."

   

  "Op korte termijn is Rits enorm gegroeid op die positie", vindt Sonck. "Hij leest het spel heel goed."

  "Vergis je niet in Vanaken"

  Een opvallende aanwezige tijdens Club Brugge-Anderlecht was bondscoach Roberto Martinez. Aan tafel bij Extra Time vroegen ze zich af of het geen tijd wordt om Hans Vanaken eens op te roepen. "Hij verdient het zeker", vindt Rits.

   

  "Ja, maar Vanaken is een speler die moeilijk is in te passen want je moet je ploeg rond hem bouwen", stelt Mulder. "Daar ben ik niet mee akkoord", repliceerde Rits. "Je durft je vaak vergissen in Vanaken. Hij werkt zeer veel voor de ploeg, kijk maar naar zijn statistieken."