• home
 • video
 • pas verschenen

  L'Equipe: "Henry wordt niet de nieuwe coach van Bordeaux"

  " "

  Thierry Henry en de Amerikaanse eigenaars van Bordeaux kwamen niet tot een akkoord.

  De voorpagina van L'Equipe spreekt boekdelen: "Bye-bye Bordeaux" mét een foto van Thierry Henry erbij. De Franse sportkrant weet dat de Franse oud-topspits niet de nieuwe coach wordt bij Bordeaux. Hij bereikte geen akkoord met de Amerikaanse eigenaars. Clubpreses Stéphane Martin bevestigde later op de dag het einde van de gesprekken, maar gaf niet meer uitleg.

  Vorige week was het groot nieuws bij het Franse radiostation RMC Sport: Thierry Henry, van wie het contract als T3 bij de Rode Duivels na het WK afliep, had zijn woord gegeven aan Bordeaux als opvolger van Gustavo Poyet. Hij moest alleen nog een akkoord vinden met de nieuwe eigenaars van de club.

   

  Maar het water tussen beide partijen blijkt dus te diep. "Gisteravond, kort na 23u, kwam er een einde aan de droom", schrijft L'Equipe. "De Franse ex-international  zal niet de volgende coach zijn van Girondins de Bordeaux."

   

  Dat de deal afgesprongen is, lijkt een gedeelde verantwoordelijkheid. Volgens de krant klagen Henry en zijn manager dat ze te weinig garanties kregen voor de toekomst. De klok bij de bewindslui van Bordeaux luidt dat de eisen van Henry te hoog waren voor een onervaren coach.

  T3 in België of elders hoofdcoach?

  Wat nu? Thierry Henry heeft nog een aantal ijzers in het vuur. Hij kan bij de Rode Duivels blijven, maar ook in Engeland staat zijn naam in de boekjes. Zo toonde Aston Villa interesse.