• home
 • video
 • pas verschenen

  Kritiek op Boyata houdt aan: "Shirt van Celtic is geen tweede keuze"

  Sutton over Boyata: "Het is niet zo dat Boyata een wereldspeler is."

  Dedryck Boyata keerde na de hele transfersoap rond zijn persoon het afgelopen weekend terug op het veld bij Celtic. Volgens Chris Sutton, ex-spits van de ploeg uit Glasgow, had hij niet mogen starten. "Ook al maakte hij de winning goal, hij heeft geen respect getoond voor het shirt van Celtic."

  "Hij weigerde te spelen voor de club ", liet Sutton weten aan BBC Radio 5 Live, doelend op het feit dat Boyata eerder deze maand niet mee reisde naar Athene voor de voorrondes van de Champions League (ook al bleek hij geblesseerd, nvdr.).

   

  "Een Celtic-coryfee zei ooit dat Celtic-shirts geen tweede keuze zijn", aldus Sutton. "En ja, mensen maken fouten, maar volgens mij kan dit niet zomaar vergeven worden. Het zou helpen moest hij zijn excuses aanbieden, maar het feit dat dit nog niet gebeurd is, zegt veel over zijn arrogantie."

  Chris Sutton, ex-speler van Celtic, spaart de harde woorden niet voor de Rode Duivel.

  "Geen wereldspeler"

  Sutton nam ook de voetballer Boyata op de korrel. "We praten hier niet over een wereldspeler. Boyata heeft al vaker fouten gemaakt in grote wedstrijden. Het feit dat hij de beste centrale verdediger in de Celtic-kern is, wil eerder zeggen dat Celtic versterking had moeten zoeken op die positie de voorbije zomer."

   

  "Wanneer een speler weigert om te spelen, is er dan een weg terug?", vroeg Sutton zich nog openlijk af.