• home
 • video
 • pas verschenen

  Loting 1/16e finales beker: KVM-Antwerp, Genk-Lommel, Deinze-Club, RSCA-Union

  Standard won vorig seizoen de Croky Cup.

  In Tubeke is er geloot voor de 1/16e finales van de Croky Cup, waarbij de eersteklassers hun intrede doen. KV Mechelen-Antwerp, Anderlecht-Union, Deinze-Club Brugge en Genk-Lommel zijn de opvallendste affiches. Bekerhouder Standard trekt naar Knokke. Gert Verheyen mag met Oostende naar de ploeg waar hij als kind begon te voetballen: Hoogstraten.

  Er zitten nog 11 amateurklassers in de beker. Het reglement stipuleert dat die automatisch thuis spelen tegen een profclub (1A of 1B) als ze over een stadion beschikken met voldoende lichtsterkte en capaciteit én ze de toelating hebben van de autoriteiten.

   

  Alleen Duffel en Mandel United uit 2e Amateur voldoen niet aan die voorwaarden. Zij moeten respectievelijk naar STVV en Waasland-Beveren. Er zijn 2 clubs uit 2e Amateur die een eersteklasser mogen ontvangen: Olympic Charleroi lootte Lokeren en Harelbeke-Kortrijk is een mooie derby.

   

  De matchen worden op 25, 26 en 27 september gespeeld.

  De eerste 8 wedstrijden:

  De volgende 8 wedstrijden:

  De wedstrijden worden afgewerkt op 25, 26 en 27 september.