• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée moet de Memorial laten schieten

  Jonathan Borlée

  Europese kampioenschappen: Jonathan Borlée zit kapot na zijn bronzen race.

  Jonathan Borlée staat vrijdag niet aan de start van de 400 meter op de Ivo Van Damme-memorial. De nummer 3 van de Europese kampioenschappen kampt met een spierblessure.

  "Het heeft weinig zin"

  Vrijdag zakt de wereldtop naar Brussel af voor de finale van de Diamond League. Jonathan Borlée zal moeten toekijken hij zijn broers de 400 meter lopen. Een spierblessure in zijn hamstrings gooit roet in het eten.

   

  "Jammer genoeg kan ik vrijdag niet lopen. Ik voel te veel spanning in mijn spieren en slaag er niet in op een correcte manier te trainen", legt Jonathan Borlée uit.

   

  "Ik had kunnen aantreden maar dan zou ik geen 100 procent zijn. Het risico op blessures is dan groter. Mijn seizoen zit er dus op."

   

  "Op de Memorial lopen is altijd leuk en dit keer zou het nog een groter feest zijn geworden, na onze gouden medaille in Berlijn. Ik wilde op een mooie manier mijn seizoen beëindigen, maar zo heeft het weinig zin. Ik mis ook de energie", geeft de tweelingbroer van Kevin toe.

  Jonathan Borlée

  Jonathan Borlée: "Ik wilde op een mooie manier mijn seizoen beëindigen."

  Goud en brons op de Europese kampioenschappen

  Jonathan Borlée zou het in deze laatste Diamond League-afspraak van het seizoen op de 400 meter opnemen tegen onder meer zijn tweelingbroer Kevin, jongere broer Dylan en Jonathan Sacoor, de wereldkampioen bij de junioren (U20).

   

  Met die drie vormde Jonathan Borlée de ploeg van de Belgian Tornados die op het EK begin augustus in Berlijn naar goud snelden op de 4x400 meter. Individueel was "Jo" goed voor brons (na zijn broer Kevin).

   

  Kijk hieronder naar zijn bronzen race op de 400 meter.