• home
 • video
 • pas verschenen

  Jamie Vardy stopt als Engels international

  Jamie Vardy

  Jamie Vardy was sinds 2015 Engels international.

  Jamie Vardy (31) houdt het voor bekeken bij de Engelse nationale ploeg. De spits van Leicester City werd voor het eerst bij de selectie gehaald in 2015, maar ruimt nu plaats voor de jongere generatie.

  "Denk er al een tijdje over na"

  Jamie Vardy heeft aan bondscoach Gareth Southgate aangegeven dat hij niet langer beschikbaar is voor de Engelse nationale ploeg. De Engelse spits wil kansen geven aan de jeugd en meer tijd vrijmaken voor zijn familie.

   

  "Ik denk hier al een tijdje over na", geeft hij toe in een gesprek met The Guardian. "Ik word er niet jonger op en de bondscoach wil juist het team verjongen. Met succes, want op het WK haalden we de halve finales. Ik heb hem dan ook gezegd dat het beter is om voortaan jongere spelers op te roepen, om hen te kunnen ontwikkelen."

   

  Vardy werd voor het eerst opgeroepen in 2015, en speelde tot dusver 26 interlands, waarin hij 7 keer scoorde. Ook op het WK in Rusland was hij erbij, maar hij moest zich meestal tevreden stellen met een rol als invaller. Ook dat speelde mee in zijn beslissing.

   

  "Als je elke week speelt bij je club, wil je dat ook bij het nationale team. Als dat op mijn leeftijd niet zo is, is het beter om meer tijd te besteden met mijn familie. Zo kan ik me ook beter focussen op mijn club."

  Ik word er niet jonger op en de bondscoach wil juist het team verjongen.

  Jamie Vardy

  Terugkeer niet helemaal uitgesloten

  Toch laat de Engelse spits de deur op een kier voor een eventuele terugkeer. Jamie Vardy: "Gareth zei dat ik nog veel te bieden heb en we geen definitieve beslissingen moeten nemen. Dus in het ergste geval, bijvoorbeeld bij vele blessures, zal ik niet nee zeggen."

   

  Vardy is overigens niet de enige speler die afzwaait bij de Engelse ploeg. Ook Chelsea-verdediger Gary Cahill (32) liet weten zich te willen focussen op Chelsea. Ook hij gaf aan bij eventuele noodzaak nog in te willen gaan op een uitnodiging. 

  Gary Cahill

  Ook Gary Cahill zet een punt achter zijn interlandcarrière.

  VIDEO: Vardy in actie op het WK in Rusland

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.