• home
 • video
 • pas verschenen

  Frans toppaard wint 4e keer Waregem Koerse, hoeden stelen de show

  Thomas Beaurin en zijn paard zijn een klasse apart in Waregem.

  Het is bijna even traditioneel aan het worden als de extravagante hoeden: een zege van Taupin Rochelais op Waregem Koerse. Voor het 4e jaar op een rij was het Franse paard de primus, een record in de moderne tijden.

  Sinds de 20e eeuw slaagde er geen enkel paard in om de Grote Steeple-chase van Vlaanderen, het paradepaardje van Waregem Koerse, 4 keer te winnen. Thomas Beaurain was dus met een missie vanuit Frankrijk naar West-Vlaanderen afgezakt.

   

  Toch was Défit D'Estruval volgens de bookmakers de grote favoriet. Die kon ook als eerste over de befaamde Gaverbeek springen (zie foto), maar Taupin Rochelais zat zijn rivaal op de hielen en bewees op het lange rechte stuk dat het beste paard in dit geval toch gewoon de haver kreeg. 

  Naast de paarden trokken ook de hoeden weer heel wat aandacht in Waregem