• home
 • video
 • pas verschenen

  Ex-tienkamper geeft 30 jaar na olympische titel dopinggebruik toe

  Schenk op de Olympische Spelen van 1988 in het kogelstoten.

  Schenk sukkelde na zijn carrière in een zware depressie.

  Christian Schenk kroonde zich op de Olympische Spelen van Seoel in 1988 tot olympisch kampioen in de tienkamp. Schenk, toen uitkomend voor Oost-Duitsland, heeft 30 jaar na de feiten echter toegegeven dat hij deze prestatie verwezenlijkte via het gebruik van verboden middelen. 

   "Het was in 1985 en ik was 20", zo vertelt Schenk aan Duitse media hoe het dopingverhaal begon voor hem. "Het was alsof ik op een hoger niveau belandde, het voelde bijna als een eerbetoon. Dat ik die pillen kreeg, betekende dat ik deel uitmaakte van de ploeg en er prestaties van mij werden verwacht."

   

  Na zijn carrière sukkelde hij in een zware depressie en had zelfs last van hallucinaties, zoals tijdens een incident op oudejaarsavond in 2016. "Ik dacht dat ik Anis Amri was, die kort daarvooor een kerstmarkt had aangevallen in Berlijn. Het was absolute horror voor mij. Ik identificeerde mij volledig met hem."