• home
 • video
 • pas verschenen

  Dendoncker maakt succesvol Wolves-debuut, Depoitre minder gelukkig

  In Engeland stond de 2e ronde van de League Cup op het programma, waarbij ook de (niet-beschermde) eersteklassers in de dans springen. Voor Leander Dendoncker was dat een vreugdedans.

  De League Cup was voor Wolverhampton-coach Espirito Santo het ideale moment om Leander Dendoncker uit te testen in een officiële wedstrijd. De ex-Anderlecht-speler werd uitgespeeld in een driemansverdediging en hield daarmee de nul.

   

  Aan de overkant ging de bal er wel 2 keer in, al was het verweer van tweedeklasser Sheffield Wednesday meer dan verdienstelijk. De 0-1 van Bonatini viel pas na 53 minuten en pas in de slotfase kon Helder Costa met een penalty de kwalificatie veiligstellen.

  Ook voor Laurent Depoitre en nieuwkomer Isaac Mbenza was de League Cup de perfecte gelegenheid om wat vlieguren te maken. Een geslaagde landing werd het wel niet, want Stoke City, dat vorig seizoen degradeerde uit de Premier League, was Huddersfield de baas. Saido Berahino zorgde voor het verschil, vlak voor tijd maakte Bacuna nog een owngoal.

  Bij Fulham niet de verwachte Belg, Denis Odoi, tussen de lijnen, wel Ibrahima Cissé (ex-Standard en KV Mechelen). Hij mocht de hele match volmaken en zag hoe de Fransman Aboubakar Kamara het mannetje werd met 2 doelpunten. Neeskens Kebano, nog iemand met een Belgisch verleden, werd gewisseld in de slotfase.

  Voor Ritchie De Laet en Aston Villa is de League Cup al afgelopen voor dit seizoen. Tegen Burton, een laagvlieger uit de Engelse derde klasse, kon de ploeg van Steve Bruce niet uitblinken. In de slotfase kreeg Villa wel nog de kans om vanaf de strip gelijk te maken, maar Adomah liet die kans liggen.