• home
 • video
 • pas verschenen

  Debusschere viert 29e verjaardag met transfer naar Katjoesja

  Jens Debusschere

  Jens Debusschere: "Ik ben niet gelukkig, maar erg gelukkig."

  Na 9 jaar Lotto zoekt Jens Debusschere andere oorden op. De sprinter kreeg vandaag een mooi cadeau voor zijn 29e verjaardag. Volgend seizoen koerst hij voor Team Katjoesja.

  Klassiekers en lead-out Kittel

  "Ik ben niet gelukkig, maar erg gelukkig", reageert Jens Debusschere die vandaag 29 kaarsjes uitblaast.

   

  "Ik kijk er erg naar uit. Katjoesja hecht veel belang aan de klassiekers, het team heeft een Belgisch tintje en de fietsen zijn van topkwaliteit."

   

  Debusschere begon in 2010 zijn profcarrière (als stagiair) bij Lotto. "Na al die jaren vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik richt me op de klassiekers, maar sprinten blijf ik ook doen."

   

  "In de kleine koersen kan ik voor eigen rekening rijden, in de grotere wedstrijden heb ik bewezen dat ik de lead-out voor mijn rekening kan nemen." Bij Katjoesja zal Debusschere de sprint aantrekken voor kopman Marcel Kittel.

  Belgische titel in 2014

  Jens Debusschere werd in 2014 Belgisch kampioen. Twee jaar later won hij Dwars door Vlaanderen. Ook de Sluitingsprijs (2x) en de GP van Wallonië staan op zijn erelijst, na als ritzeges in Tirreno-Adriatico en de Eurométropole Tour.

   

  Dit seizoen won Debusschere een etappe in de Ronde van Wallonië, in Gent-Wevelgem reed hij als 5e over de finish, in Parijs-Roubaix als 10e.

  Begin deze maand won Jens Debusschere (m) de slotrit in Wallonië.