• home
 • video
 • pas verschenen

  Ciman ruilt Los Angeles al na een paar maanden voor Dijon

  Laurent Ciman

  Laurent Ciman speelde uiteindelijk 3 jaar in de MLS.

  Laurent Ciman gaat weer in Europa aan de slag. Bij de Franse eersteklasser Dijon moet hij de komende 2 seizoenen leiding geven aan de defensie.

  Laurent Ciman trok 3 jaar geleden naar Montréal wegens de uitstekende faciliteiten in Canada voor zijn dochter, die een beperking heeft. Enkele maanden geleden werd hij plots buiten zijn wil om verhandeld naar de nieuwe club uit LA, Los Angeles FC. Ciman werd er meteen tot aanvoerder gebombardeerd, maar Europese clubs bleven aan zijn mouw trekken.

   

  Uiteindelijk gaat Ciman in op een aanbieding van Dijon, waar hij voor 2 jaar kan tekenen. "Ik wil iedereen bij LA bedanken die me het gevoel gaf deel uit te maken van een familie. Dat heeft mijn verwachtingen overtroffen", schrijft Ciman in zijn afscheidsbrief.

   

  "Maar de club heeft mijn belangen boven die van haarzelf geplaatst door mij naar Europa te laten terugkeren. Daar kan ik een contract tekenen dat mijn familie zekerheid verschaft op de lange termijn."