• home
 • video
 • pas verschenen

  (Braziliaanse) Ronaldo redder in nood voor Valladolid

  Ronaldo

  Als Ronaldo met 30 miljoen over de brug komt, lijkt Valladolid voorlopig gered.

  Ronaldo lijkt de nieuwe voorzitter te worden van Real Valladolid, de nieuwbakken Spaanse eersteklasser. Hij betaalt naar verluidt 30 miljoen om hoofdaandeelhouder te worden. 

  Real Valladolid promoveerde eind vorig seizoen terug naar de Primera Division na een afwezigheid van twee jaar. De club kampt wel met serieuze financiële problemen en zou op een schuldenberg van 25 miljoen euro zitten. Die lijken nu van de baan, met dank aan Ronaldo. Dankzij een investering van 30 miljoen zou de 41-jarige Braziliaan de nieuwe voorzitter worden.

   

  De club onderhandelde de laatste maanden met verschillende mogelijke overnemers, maar een akkoord met de Mexicaanse zakenman Ernesto Tinajero werd door huidig voorzitter Carlos Suarez nietig verklaard. De aanleiding zou een dispuut geweest zijn met de vicevoorzitters. Volgens Spaanse media zou Ronaldo nu dus een oplossing bieden. Suarez blijft wel de dagelijkse leiding voor zijn rekening nemen.