• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische mannen en vrouwen kennen hun tegenstanders op EK hockey

  Red Lions

  De Red Lions verloren een jaar geleden, net als de Red Panthers, de EK-finale.

  In Antwerpen is het EK hockey van 2019 voorgesteld. Thomas Briels en Anouk Raes spraken er hun ambitie uit. De organisatie ontvouwde dan weer de ambitieuze plannen voor de velden op het Wilrijkse Plein.

  6 jaar na Boom mag België opnieuw een EK hockey ontvangen. De Belgische mannen, de Red Lions, zullen het over een jaar in de poule opnemen tegen Engeland, Spanje en Wales. "We zullen heel teleurgesteld zijn als we de halve finales niet halen", zegt Antwerpenaar Thomas Briels. "Na de prestaties van de voorbije jaren kunnen we geen underdog meer zijn."

   

  Dat zijn de Red Panthers, de Belgische vrouwenploeg, wel nog altijd. "De poule met Nederland, Spanje en Rusland oogt moeilijk", zegt Anouk Raes. "Maar het vertrouwen op een goeie afloop is groot. Op een goeie dag kunnen we van iedereen winnen, zelfs van Nederland. Ik acht een Europese titel niet uitgesloten."

  Ik acht een Europese titel niet uitgesloten

  Anouk Raes

  "Stadion voor 8.000 toeschouwers nodig"

  Het EK in Antwerpen zal plaatsvinden op de terreinen van het Wilrijkse plein. "Om een EK te kunnen huisvesten, heb je een stadion van 8.000 toeschouwers nodig. Om zo'n tijdelijke infrastructuur ergens neer te poten, is er ruimte nodig, die niet overal beschikbaar is", zegt bondsvoorzitter Serge Pilet.

   

  "De site van het Wilrijkse plein bleek het meest interessant. Het potentieel was er meteen duidelijk, ook al stond er bij de beslissing nog geen hockeyveld."