• home
 • video
 • pas verschenen

  Alle Antwerp-fans bij uitwedstrijden moeten zich identificeren met e-ID

  Antwerp voert de maatregel in om de veiligheid te verhogen.

  Antwerp maakt werk van het wangedrag van enkele individuele supporters. De voetbalclub met stamnummer 1 zal voor haar uitwedstrijden een identificatiesysteem invoeren om de identiteit van haar fans te kunnen screenen.

  De Antwerp-aanhang is een van de trouwste en felste van het land, maar sommige individuen gaan over de schreef. Dat kost de club centen: vorige week nog kreeg Antwerp van de bond een boete van 3.000 euro omdat de thuismatch tegen Kortrijk na rookvorming door Bengaals vuur moest stilgelegd worden.

   

  Ook buitenshuis durven fans van Antwerp zich al eens te misdragen. "Het nieuwe systeem laat ons toe om een verbeterde controle uit te voeren, wat bijdraagt tot de verhoging van de veiligheid bij uitwedstrijden", kondigt Antwerp aan.

   

  "Alle supporters bij uitwedstrijden zullen geïdentificeerd worden met hun e-ID, waardoor wij een totaalbeeld hebben van alle aanwezige supporters."

   

  Het identificatiesysteem wordt in de loop van het seizoen geïmplementeerd langs de FASC, het overkoepelende supportersorgaan waarbij 25 verenigingen zijn aangesloten.  

  Weg met Bengaals vuur: "Bosuil weer veilige thuishaven voor jong en oud"

  Antwerp wil ook het gebruik van Bengaals vuur aan banden leggen. "Onze supporters hebben geen vuur nodig om "de Hel van Deurne-Noord te creëren", meldt de eersteklasser vanavond.

   

  "Het gebruik van Bengaals vuur is een blijven probleem. Die enkelingen verpesten de sfeer en veiligheid voor al onze supporters, stewards, politie, medewerkers en spelers."

   

  "In overleg met de stad Antwerpen, de ordediensten en onze supportersclubs gaat dit aangepakt worden zodat de Bosuil opnieuw een veilige thuishaven is voor jong en oud. Met een bijkomende investering van 100.000 euro investeert RAFC om de infrastructuur en veiligheid voor onze supporters te verbeteren."

   

  "Zo zal onze club door Europese experts een externe audit laten uitvoeren. Op basis van deze resultaten gaat onze club verder noodzakelijke maatregelen nemen. Daarnaast worden bijkomende camera's geïnstalleerd in de loop van september."