Ga naar de inhoud

meest recent

      Witsel een omhaal-specialist? Hij deed het ook bij zijn vorige clubs

       ma 27 augustus 2018 17:57
      Axel Witsel
      Witsel scoorde gisteren de 3-1 in de 4-1 zege tegen Leipzig.

      Axel Witsel scoorde zondag voor Dortmund met een knappe omhaal. Dat laatste lijkt voor de Rode Duivel stilaan een routineklus, want ook in het verleden lukte hem dit al een paar keer. Geniet hieronder nog eens van zijn goals (en pogingen). 

      31 augustus 2017: België-Gibraltar

      In mei dit jaar peuzelden de Rode Duivels Gibraltar op met huid en haar. In Luik werd het maar liefst 9-0. Het hoogtepunt van de avond was het omhaaldoelpunt van Axel Witsel, waarmee hij de 4-0 op het bord zette. Geniet hieronder nog eens van de goal, vanaf 0:52.

      24 augustus 2011: Benfica-Twente

      Ook in clubverband liet Witsel in het verleden al enkele omhaalgoals optekenen. In de Champions League-wedstrijd tegen Twente maakte de toenmalige Benfica-middenvelder in 2011 twee doelpunten. De 1-0 was een omhaal, op aangeven van ploegmaat Luisao. Witsel scoorde ook de 3-0, de wedstrijd zou uiteindelijk eindigen op 3-1.

      29 oktober 2015: Zenit-Tosno

      Ook in Rusland toonde Witsel dat hij een specialist ter zake is. In de bekerwedstrijd tussen Zenit Sint-Petersburg en Tosno (5-0) scoorde hij op fraaie wijze het tweede doelpunt. Bekijk hieronder zijn omhaal in Russische loondienst. 

      26 augustus 2018: Dortmund-Leipzig

      Gisteren maakte Axel Witsel dus zijn Bundesliga-debuut voor zijn nieuwe team Dortmund. Het was voor de Rode Duivel de eerste wedstrijd in het Signal Iduna Park, en hij ontgoochelde de thuisfans allerminst. Met een knappe omhaal bracht hij de stand vlak voor rust op 3-1, Dortmund zou de wedstrijd uiteindelijk met 4-1 winnen.

      Ook in het begin van zijn carrière al zijn handelsmerk

      Vooraleer Witsel carrière maakte in het buitenland, maakte hij deel uit van de kampioenenploeg van Standard. We doken in ons archief en al snel blijkt dat de omhaalmicrobe Witsel ook toen al te pakken had, al stond zijn vizier nog niet echt op scherp.  Bekijk hieronder nog drie (vergeefse) pogingen tot omhaal.

      In de Croky Cup tegen KV Mechelen

      In de competitie tegen Lokeren

      Ook bij de Rode Duivels gaat zijn poging net naast