• home
 • video
 • pas verschenen

  Welke Schotten en IJslanders nemen het straks op tegen de Duivels?

  Gylfi Sigurdsson

  Gylfi Sigurdsson (l) is de bekendste naam in de Schotse selectie.

  België begint op 7 en 11 september aan een nieuwe cyclus van interlands. Met een oefeninterland tegen Schotland draaien ze warm voor het eerste duel in de Nations League tegen IJsland. Bekijk hier de selecties van beide tegenstanders.

  IJsland houdt vast aan WK-kern

  De Zweedse bondscoach Erik Hamren heeft niet te veel veranderingen doorgevoerd na het WK. 18 van de 23 geselecteerden waren erbij in Rusland, toen IJsland sneuvelde in de groepsfase. De bekendste afwezige is Alfred Finnbogason, die geblesseerd is.

   

  Doelmannen: Hannes Halldorsson (Qarabag), Frederik Schram (Roskilde), Runar Runarsson (Dijon)

   

  Verdedigers: Birkir Saeversson (Valur Reykjavik), Ragnar Sigurdsson (Rostov), Kari Arnason (Gençlerbirligi), Ari Skulason (LOKEREN), Sverrir Ingason (Rostov), Hörour Magnusson (CSKA Moskou), Jon Fjoluson (Krasnodar), Holmar Eyjolfsson (Levski Sofia)

   

  Middenvelders: Birkir Bjarnason (Aston Villa), Johann Berg Gudmundsson (Burnley), Emil Halfredsson (Frosinone), Gylfi Sigurdsson (Everton), Rurik Gislason (Sandhausen), Arnor Traustason (Malmö), Runar Sigurjonsson (Grasshoppers), Victor Palsson (FC Zürich)

   

  Aanvallers: Kolbein Sigthorsson (Nantes), Jon Dadi Bödvarsson (Reading), Vidar Kjartansson (Maccabi Tel Aviv), Björn Bergmann Sigurdarson (Rostov)

  Schotland met heel wat spelers uit de Premier League

  Schotland bereidt zich tegen België voor op de 2e divisie van de Nations League, waar het opent tegen Albanië. Bondscoach Alex McLeish (ex-Racing Genk) heeft zijn selectie een verjongingskuur toegediend. De Schotten nemen afscheid van Darren en Steven Fletcher, Robert Snodgrass, James McArthur en James Morrison.

   

  Doelmannen: Jordan Archer (Millwall), Craig Gordon (Celtic), Allan McGregor (Rangers)

   

  Verdedigers: Jack Hendry (Celtic), Charlie Mulgrew (Blackburn Rovers), Stephen O'Donnell (Kilmarnock), Andy Robertson (Liverpool), Graeme Shinnie (Aberdeen), John Souttar (Hearts), Kieran Tierney (Celtic)

   

  Middenvelders: Stuart Armstrong (Southampton), Tom Cairney (Fulham), James Forrest (Celtic), Ryan Fraser (Bournemouth), Kevin McDonald (Fulham), John McGinn (Aston Villa), Callum McGregor (Celtic), Scott McTominay (Manchester United), Callum Paterson (Cardiff City)

   

  Aanvallers: Leigh Griffiths (Celtic), Oliver McBurnie (Swansea), Matt Phillips (West Bromwich Albion), Johnny Russell (Kansas City)

  Scott McTominay

  Scott McTominay (l) speelt voor Manchester United