• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Scorende Rode Duivels trekken WK-vorm door bij hun club

  Axel Witsel, Dries Mertens en Eden Hazard konden scoren.

  Dat de Rode Duivels veel kwaliteiten hebben, bewezen ze met een derde plek op het WK. Maar ook in de Europese competities maakten ze dit weekend indruk: Axel Witsel, Dries Mertens, Eden Hazard en Dedryck Boyata scoorden.

  Witsel verovert Dortmund met omhaal

  Axel Witsel heeft zijn start bij Borussia Dortmund niet gemist. De middenvelder behoedde zijn ploeg voor de bekeruitschakeling in zijn eerste match en ook bij zijn debuut in de competitie vond hij de netten met een heerlijke omhaal.

  Mertens kan het ook als supersub

  Vorig seizoen scoorde Dries Mertens aan de lopende band bij Napoli, toen Maurizio Sarri nog de lakens uitdeelde. Onder Carlo Ancelotti is de Rode Duivel weer op de bank verzeild geraakt, maar hij bewijst zijn waarde als supersub. Hij maakte de comeback tegen AC Milan helemaal af: 3-2.

  Eerste basisplaats, eerste goal van Hazard

  Een transfer naar Real Madrid stond op zijn verlanglijstje, maar misschien zal Eden Hazard er toch niet rouwig om zijn dat hij in Londen is blijven plakken. Met Maurizio Sarri langs de zijlijn is dribbelkont meer dan ooit de spilfiguur bij Chelsea. Hij raakte de bal maar liefst 134 keer tegen Newcastle en zette de kroon op het werk met een penaltydoelpunt.

  Boyata doet poging om het goed te maken met de fans

  Fulham trok stevig aan de mouw van Dedryck Boyata, maar Celtic Glasgow wou de Belgische verdediger niet naar de Premier League laten gaan. Een ontevreden en "geblesseerde" Boyata liet de CL-kwalificaties tegen AEK Athene schieten, wat hem zeker na de uitschakeling niet in dank werd afgenomen door de fans. Tegen Hamilton Academical pakten de supporters uit met een spandoek: "Not fit to wear the jersey", maar scoorde Boyata wel. Een verzoeningsoffer?

  Kompany bereikt kaap van 250 wedstrijden in Premier League

  Vincent Kompany waagde zich in 2008 aan de oversteek naar de Engelse competitie. Een slimme zet, want de aanvoerder van Manchester City pakte ondertussen al 9 prijzen in Engeland, waaronder 3 landstitels. Afgelopen weekend rondde Kompany de kaap van 250 wedstrijden in de Premier League.