• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Boom 3 seconden voor limiet binnen in Vuelta na "noodstop"

  Lars Boom (archief) haalde maar net de tijdslimiet.

  Lars Boom staat vandaag toch aan de start van de 3e Vuelta-etappe in Mijas. De Nederlander dook gisteren met buikkrampen een camper binnen en leek 5 seconden buiten tijd aan te komen. Uiteindelijk had hij 3 seconden overschot.

  "Grote maagproblemen." Die verklaring gaf Lars Boom op Twitter voor zijn offday in de Vuelta. De Nederlander van LottoNL-Jumbo moest een noodstop maken in een camper en kwam na zijn pitstop nog eens stevig ten val.

   

  Boom kwam als 176ste en laatste over de streep in Caminito del Rey, op 35'21" van etappewinnaar Alejandro Valverde. Boom dacht dat hij 5 seconden te laat was, maar uiteindelijk had hij nog 3 seconden overschot.

   

  "Bedankt aan de eigenaars van de camper, waar ik mijn behoefte kon doen", schreef Boom op de sociale media. "Mijn lichaam was volledig om zeep. Ik ben blij dat ik toch nog de tijdlimiet haal."

  Het voorbeeld van Dumoulin

  Als je met een camper langs het parcours staat, kan je wel eens een Nederlander op bezoek verwachten. Tom Dumoulin kon het in de Tour van 2016 ook niet meer houden aan de voet van de Col de Peyresourde en dook een camper binnen.

  Een toeschouwer filmde de noodstop van Boom: