Ga naar de inhoud

Robert Gesink breekt ribben en sleutelbeen

 ma 27 augustus 2018 17:43
Robert Gesink
Raakt Robert Gesink opgelapt voor het WK in Innsbruck?

Robert Gesink heeft zich flink geblesseerd op training in de Verenigde Staten. Een maand voor het wereldkampioenschap in Oostenrijk brak de Nederlandse renner twee ribben en zijn sleutelbeen.

Robert Gesink is in Noord-Amerika voor de Canadese WorldTour-wedstrijden in Québec en Montréal (7 en 9 september). De 32-jarige Nederlander kwam ten val op training in Colorado. "Op een slecht wegdek, tijdens wegwerkzaamheden", vult zijn team LottoNL-Jumbo aan.

 

De schade is niet min. Gesink brak twee ribben en een sleutelbeen. Hoe lang hij buiten strijd is, is nog niet duidelijk. Op 30 september staat het WK in Innsbruck op het programma. Met of zonder Gesink?

 

In Montréal en Québec zal Gesink niet van de partij zijn. De Nederlander staat in beide wedstrijden een keer op de erelijst. In 2010 schreef Gesink de GP van Montréal op zijn palmares, in 2013 was hij de beste in Québec.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.