• home
 • video
 • pas verschenen

  Pauwels na elleboogbreuk: "Hoop toch nog op WK-selectie"

  Serge Pauwels heeft er een goed oog op dat hij het WK wielrennen alsnog haalt. Pauwels brak zijn elleboog in de Tour, maar zijn herstel verloopt spoedig.

  Serge Pauwels was aan een goeie Tour de France bezig, tot hij in de rit naar Carcassone in de laatste rechte lijn knullig ten val kwam en zijn elleboog brak. Een dag later werd hij geopereerd en sindsdien maakte Pauwels al "vele lange trainingstochten".

   

  "Training is nog geen competitie. De Ronde van Groot-Brittannië en de koersen in Canada komen nog te vroeg. Volgende week ga ik opnieuw op controle en kijken ze of het bot is dichtgegroeid. Pas dan kunnen we beslissen wanneer ik de competitie hervat."

  "Wegkapitein is handig op WK zonder oortjes"

  Kevin De Weert zou Serge Pauwels er graag bij hebben als wegkapitein van de Belgische selectie. "Het is een WK zonder oortjes en dat maakt de communicatie lastig. Dan is het handig om iemand met ervaring die rol te zien vertolken."

   

  Klein probleem is dat Dimension Data niet veel koersen meer rijdt in september. "Kevin stelde voor om met de Belgische selectie de Ronde van Slovakije te rijden, maar ik ben er nog niet helemaal uit. Ik kan eventueel ook de Italiaanse eendagsklassiekers rijden, waar veel geklommen moet worden."