• home
 • video
 • pas verschenen

  Goffin voor US Open: "Ik ben nog altijd niet 100%"

  David Goffin begint morgen aan zijn US Open, tegen een Italiaanse qualifier. Met kopzorgen, want de problemen aan zijn schouder zijn nog niet van de baan.

  David Goffin moest 10 dagen geleden op het toernooi van Cincinnati in de halve finales met schouderpijn opgeven tegen Roger Federer. Sindsdien liet hij zijn geteisterde schouder intensief behandelen, maar de pijn is gebleven.

   

  "Ik ben nog geen 100%. Ik heb dagelijks geprobeerd om een balletje te slaan. We zullen dinsdag wel zien", zegt Goffin, die het dan opneemt tegen zijn generatiegenoot Federico Gaio (ATP-242). "Hij lijkt stevig. Hij heeft een eenhandige backhand en kan prima retourneren. Maar ik kijk vooral naar mezelf."

   

  Goffin haalde vorig jaar de 4e ronde op de US Open, toen hij verloor tegen de Rus Roeblev.