• home
 • video
 • pas verschenen

  Deschacht voorgesteld bij Lokeren: "3 kg vermagerd door de stress"

  Olivier Deschacht en Peter Maes

  Olivier Deschacht kan weer lachen.

  17 jaar na zijn vertrek bij Lokeren is Olivier Deschacht terug op Daknam. "Het voelt een beetje als thuiskomen. Het plaatje klopt."

  Olivier Deschacht speelde zijn hele (prof)carrière maar voor 1 ploeg: Anderlecht. Daar komt nu verandering in, want de 37-jarige Deschacht tekende een contract voor 1 jaar bij Lokeren, waar hij zijn opleiding genoot.

   

  "Het voelt een beetje als thuiskomen. Ik zie hier nog altijd dezelfde mensen als 20 jaar geleden, zoals de voorzitter en de délégué. En van de spelers ken ik De Ridder, Overmeire en De Sutter goed. Het is een toffe ploeg. Lokeren is bovendien dicht bij huis. Het plaatje klopt, kortom."

   

  Toch is er iets wat voorlopig niet klopt bij Lokeren, vandaar de 1 op 15. "Het is een stille ploeg. Té stil. Maar dat kan snel keren. We hebben 1 zege nodig en de muziek zal weer vollen bak staan. Tegen Waasland-Beveren is het komend weekend wel al money time."

   

  Zal Deschacht er dan al bij zijn? Vanavond speelt hij met de reserven van Lokeren zijn eerste match. "Zaterdag ben ik al speelgerechtigd en ik hoop over 3 weken top te zijn. Maar als de trainer mij sneller nodig heeft, sta ik er. Mijn fysieke testen waren verrassend goed. Ik ben zelfs 3 kilogram vermagerd. Misschien van de stress."

  "Lokeren sowieso laatste club op hoogste niveau"

  Deschacht tekende een contract voor 1 jaar, op eigen verzoek. "Er zijn weinig voetballers die op hun 37e nog een contract krijgen. Maar ik heb te veel respect voor de voorzitter om hier volgend seizoen niets te doen en toch geld te verdienen, als ik zou voelen dat het plots niet meer vooruitgaat."

   

  "Lokeren wordt wel sowieso mijn laatste club op het hoogste niveau. Maar als we de club kunnen redden en ze zijn tevreden over mij, dan doe ik er misschien toch nog een jaartje bij."

  "Hij moet vuur brengen in deze brave groep"

  Peter Maes is heel tevreden met de komst van Olivier Deschacht. "Na het vertrek van Maric hadden we iemand extra nodig in de verdediging. Iemand met veel ervaring en met nog veel drang."

   

  "Dit is een vrij brave groep. Ze laten in moeilijke omstandigheden het kopje wel eens hangen. Ollie kan dat corrigeren. Hij moet samen met Overmeire voor een deel de trainer zijn op het veld."

   

  Ook voorzitter Roger Lambrecht ziet het zitten. "We waren er snel uit. Hij was nog vrij en Peter (Maes) dacht: die kan er spirit inbrengen en is nog op niveau. We missen nu dash en vuur."

   

  "Want ik lig wakker van die 1 op 15. Het zit ook wat tegen. Maar dat is voetbal. Daar moet je mee leren leven, met zowel het slechte als het goeie."