• home
 • video
 • pas verschenen

  Campenaerts na val: "Wou risico nemen, maar dat liep snel mis"

  Victor Campenaerts liet zich in de 3e rit van de Vuelta opmerken in de finale, maar niet zoals hij had gepland. "We probeerden de sprint te ontregelen in de hectiche finale." Campenaerts raakte uiteindelijk als enige ontregeld. "Maar het was een onschuldige val."

  Victor Campenaerts  gooide in de finale de knuppel in het hoenderhok. "We hadden donderdag de finale verkend en wisten dat het hectisch zou worden. We dachten: waarom proberen we niet om de sprint te ontregelen?"

   

  "We sloegen toch een mooi gaatje, maar de mannen van de vroege vlucht werkten niet mee. Dan maar wat risico genomen en dat liep vrij snel mis", vertelt de renner van Lotto-Soudal. "Uiteindelijk valt de schade mee. Het was een vrij onschuldige val."

   

  Campenaerts had met wat meeval de leiderstrui kunnen overnemen. "Gisteren heb ik het op 500 meter van de finish laten lopen. Toen ik aanviel, dacht ik daar toch aan terug. Als ik het niet had laten lopen, had ik genoeg aan de bonificaties om leider te worden. Maar als ik had gewonnen, was dat ook het geval geweest."

  De val van Campenaerts

  "Was een onschuldige val"