• home
 • video
 • pas verschenen

  Aqua Blue Sport bereikt geen deal met ploeg Van Aert en stopt ermee

  " "

  Aqua Blue Sport wilde graag met Wout van Aert op de weg en in het veld rijden.

  De Ierse procontinentale ploeg Aqua Blue Sport vraagt geen licentie voor 2019 aan. Oprichter Rick Delaney legt de schuld bij de afgesprongen fusieonderhandelingen met Sniper Cycling, de ploeg van manager Nick Nuyens en kopman Wout van Aert. Zonder evenwel de teamnaam te noemen.

  Op 1 augustus liet Delaney, die Aqua Blue Sport in 2017 oprichtte, weten dat hij Sniper, de constructie achter Veranda's Willams-Crelan, zou overnemen. Het team van Van Aert was er evenwel snel bij om dat te ontkennen, al bevestigde het gesprekken over een samenwerking.

   

  Die gesprekken zijn definitief afgesprongen, luidt het in een persbericht van Aqua Blue Sport. "We hebben onvermoeibaar onderhandeld met een ander procontinentaal team aangaande een overname/partnership. De voorbije weken werd er meerdere keren een basis gelegd voor een akkoord, maar jammer genoeg heeft het gezond verstand niet kunnen zegevieren."

   

  "We hebben vaak geloofd dat de deal zo vergevorderd was dat een partnership een uitgemaakte zaak was. Vandaag, 27 augustus, is duidelijk dat we categoriek mogen stellen dat alle onderhandelingen zijn beëindigd."

   

  Delaney is er trots op dat Aqua Blue als eerste Ierse ploeg aan een grote ronde (Vuelta 2017) mocht meedoen en ook een rit won in een grote ronde (Denifl in de Vuelta 2017).

   

  De zakenman geeft evenwel ook toe dat er fundamentele fouten en verkeerde inschattingen zijn gemaakt. "Zo komt er ongelukkig genoeg een einde aan onze wegambities. Dit jaar hadden we het heel moeilijk om uitnodigingen en erkenning te krijgen van wedstrijdorganisaties." Hij laat verstaan dat hij in de toekomst nog eens probeert terug te keren met een wegploeg. 

   

  Wat dit alles nu betekent voor de toekomst van Wout van Aert en de ploeg van manager Nuyens - waar Veranda's Willems zich terugtrekt als sponsor - is niet duidelijk. Van Aert honoreert zijn contract tot en met 2019 bij Sniper, daarna trekt hij naar LottoNL-Jumbo.

  Norman Hansen, Blythe en Dunne moeten op zoek naar andere ploeg

  Aqua Blue zag begin 2017 het levenslicht en mocht meteen naar de Vuelta. Met de Oostenrijker Stefan Denifl won het team daar meteen een rit. Tot de huidige selectie behoren onder meer de Deen Lasse Norman Hansen, dit seizoen ritwinnaar in de Herald Sun Tour en de Ronde van Denemarken, voormalig Brits kampioen Adam Blythe en regerend Iers kampioen Conor Dunne.

  Persbericht van Aqua Blue Sport:

  Denifl: "Niet de beste manier om aan de week te beginnen"