• home
 • video
 • pas verschenen

  "Verwenste" halo bewijst in Spa z'n nut: "Anders was Leclerc dood"

  De impact van Alonso's auto op de halo van Charles Leclerc.

  Sinds dit jaar worden de F1-rijders beschermd door een opvallende stang voor hun neus: de halo. Een doorn in het oog van veel puriteinse fans, maar die cockpitbescherming was in Spa-Francorchamps wel van goudwaarde voor Charles Leclerc.

  In de schermutselingen bij de start viel de McLaren van Alonso pardoes op de cockpit van de Sauber van Charles Leclerc. Voor beiden betekende dit het einde van hun wedstrijd, maar Leclerc was achteraf blij dat hij het kon navertellen.

   

  "De halo heeft mij zonder twijfel gered", zei de Fransman. "Niet dat we nog extra bewijs nodig hadden van het nut van de halo, maar hier heb je er toch", voegde Alonso er nog aan toe.

  "De halo is prachtig!"

  Ook enkele ex-F1-rijders lieten zich op de sociale media uit over de zaak. "De discussie over de halo mag definitief de prullenmand in", laat ex-wereldkampioen Nico Rosberg weten. "De halo redt levens!"

   

  "Nu we dit gezien hebben, kunnen we zeggen dat de halo prachtig is", verwijst Felipe Massa naar de lelijkheid van het ding. "Mensen denken nog altijd dat we de halo moeten afschaffen", zegt Max Chilton. "Zonder de halo waren we vandaag een fantastisch talent verloren."

  Indrukwekkende on board-beelden van Hartley tonen impact op halo: