• home
 • video
 • pas verschenen

  Tondeur zwemt en loopt (maar fietst niet) naar podium in Zell am See

  Alexandra Tondeur

  Alexandra Tondeur

  Alexandra Tondeur is derde geworden in de Ironman 70.3 in Zell am See. Opmerkelijk: de triatleten moesten hun fiets niet van stal halen want door sneeuwval werd er enkel gelopen en gezwommen. Met Tine Deckers eindigde er nog een Belg in de top 5.

  Tondeur kwam zich in Oostenrijk voorbereiden op het komende EK triatlon op 23 september in Madrid. Deckers stoomt zich dan weer klaar voor de Ironman van Hawaï op 13 oktober. Maar een ideale wedstrijd werd het niet want het fietsonderdeel werd geschrapt. De atletes moesten zo 1,9 kilometer zwemmen en dan 21,1 kilometer lopen.

   

  Tondeur kwam zo na 1u50'30" over de finish. Tine Deckers werd vijfde in 1u53'16". De zege ging naar de Duitse Laura Philipp.

  De top 5 in Oostenrijk