• home
 • video
 • pas verschenen

  Everton-speler Keane houdt schedelbreuk over aan botsing met ploegmaat

  Keane werd afgevoerd na een stevige botsing met ploegmaat Idrissa Gueye.

  Kopzorgen voor Everton-verdediger Michael Keane. Hij heeft zaterdag een breukje in zijn schedel opgelopen tijdens de wedstrijd tegen Bournemouth. De Engelse international liep de blessure op bij een botsing met z'n ploegmaat Idrissa Gueye en zal 3 tot 4 weken buiten strijd zijn.

  Voor Everton werd  het Premier League-duel tegen Bournemouth zo een wedstrijd om snel te vergeten. De ploeg bleef ondanks een 0-2-voorsprong uiteindelijk steken op een 2-2-gelijkspel en zag Michael Keane in de extra tijd bovendien geblesseerd uitvallen.

   

  De 25-jarige verdediger had iets voorbij het uur nog voor de 0-2 gezorgd, maar zijn wedstrijd eindigde in mineur na een stevige botsing met ploegmaat Idrissa Gueye. Keane werd ruim zes minuten lang op het veld behandeld en uiteindelijk afgevoerd naar het ziekenhuis.

   

  Daar bleek na onderzoek dat de Engelse international een breukje in z'n schedel heeft opgelopen, zonder verdere complicaties. Zondagochtend mocht hij het ziekenhuis alweer verlaten en later gaf hij meer uitleg op z'n Instagram. "Het breukje zal zelf genezen, ik zal 3 à 4 weken niet mogen koppen en hoop nadien zo snel mogelijk weer aan te sluiten bij m'n team."

  Keane werd ruim zes minuten lang verzorgd op het veld.