• home
 • video
 • pas verschenen

  Dupont wint vernieuwde Schaal Sels: "En dat na al die ereplaatsen"

  De Schaal Sels is een prooi geworden voor Timothy Dupont, die er zijn eerste overwinning van het seizoen mocht vieren.

  De Schaal Sels is sinds dit seizoen opgesplits in 2 koersen. De wedstrijd op het oude parcours gaat vanaf nu door het leven als de Antwerp Port Epic, onder de oude naam worden nu rondjes gedraaid rond Merksem op een vlak parcours.

   

  Dat was koren op de molen van de sprinters en dan vooral van Timothy Dupont. Het regende dan wel aanvallen, maar Wanty-Groupe Gobert bracht alles telkens terug voor hun kopman. In de sprint kreeg Dupont nog het meeste tegenstand van zijn ploegmaat Alfdan De Decker.

   

  "Ik behaalde dit seizoen al heel wat ereplaatsen, maar winnen zat er nog niet in", zegt Dupont, die de Tour de France in de benen heeft. "Ik wist dat ik in de sprint goed moest zitten voor de laatste bocht. Daarom ben ik van ver aangegaan. Niemand geraakt erover."

  Uitslag Schaal Sels (1.1)

  1.  Timothy Dupont - 184 km in 4u10'50"
  2. Alfdan De Decker - allen zelfde tijd
  3. Christophe Noppe
  4. Kenny Dehaes
  5. Kevyn Ista
  6. David van der Poel (Ned)
  7. Jelle Cant
  8. Alexander Geuens
  9. Frantisek Sisr (Tsj)
  10. Dries De Bondt