• home
 • video
 • pas verschenen

  Charleroi-directeur Bayat: "Halen nog 1 of 2 spitsen en middenvelder"

  " "

  Mehdi Bayat, de algemeen directeur van Charleroi, wil nog spelers halen.

  Charleroi heeft met 3 op 15 zijn start compleet gemist. En met Kaveh Rezaei vertrok vorige week zijn beste spits naar Club Brugge. Algemeen directeur Mehdi Bayat weet dat hij oplossingen moet zoeken, maar relativeert ook.

  De cijfers zijn wat ze zijn: Charleroi won alleen op Eupen, maar ging onderuit tegen Antwerp, Anderlecht, Genk en Kortrijk. Bayat kan dan ook niet tevreden zijn: "Charleroi is een team dat probeert om regelmatig de top 6 te halen. 3 op 15 is dan helemaal geen goeie start."

   

  "Vorig jaar begonnen we evenwel heel goed en was het minder op het eind. We zagen toen ook dat heel wat teams in staat waren om minder goed te beginnen maar op het eind op het goeie moment op de goeie plaats te staan."

  "Dachten niet dat Rezaei nog zou vertrekken, maar Club betaalde prijs"

  Het vertrek van Kaveh Rezaei naar Brugge maakt de zaken nog iets ingewikkelderd. "Dat was helemaal niet voorzien en valt een beetje op ons dak."

   

  Drie weken geleden tekende Rezaei nog bij voor 4 jaar, nu is hij weg. "Ik begrijp dan ook de reacties van de supporters. Maar dat maakt deel uit van het voetbal. Charleroi had dit seizoen nog niemand verkocht, de andere grote Belgische teams verkochten een pak spelers. Voor ons is het de eerste. Alleen de timing is niet goed."


  "We dachten niet dat Rezaei nog zou vertrekken, maar Club Brugge legde het vereiste bedrag op tafel. We moeten nu hard werken om zijn verlies op te vangen en aanvallers zoeken. We hebben hier en daar echter ook nog iets anders nodig in ons team. Dat willen we voor het einde van de mercato aanpakken."

   

  "Er zal nog 1 aanvaller bijkomen, misschien 2. En we willen ook nog een offensieve middenvelder."

  Het vertrek van Kaveh Rezaei was niet gepland.

  "Heel goed gespeeld tegen Genk, Anderlecht en Eupen, maar punten volgden niet"

  Los van Rezaei speelde Charleroi evenwel ook niet goed tegen Kortrijk. Bayat: "Ja, maar het was onze eerste slechte match van het seizoen. We speelden heel goed tegen Genk, Anderlecht en Eupen en verdienden misschien ook niet op de eerste speeldag thuis te verliezen van Antwerp. Het ontbreekt ons alleen aan punten."