• home
 • video
 • pas verschenen

  Primeur op de US Open: eerste speelster uit Liechtenstein op hoofdtabel

  " "

  Alle 38.000 inwoners van Liechtenstein kunnen in de 2 topstadions in New York.

  Kathinka Von Deichmann is niet meteen de meest klinkende naam in het vrouwentennis. Toch zorgde de Liechtensteinse voor een opmerkelijke prestatie door de derde kwalificatieronde op de US Open te overleven. Ze is de eerste van de dwergstaat die de hoofdtabel van een grandslamtoernooi haalt.

  In de derde kwalificatieronde van de US Open klopte Kathinka Von Deichmann (WTA-166) de Italiaanse Martina Trevisan met 6-4 en 6-3. Op zich geen wereldnieuws, maar voor de 24-jarige tennisster uit Liechtenstein is het allesbehalve een alledaagse prestatie.

   

  "We zijn een heel klein land, maar ik ben heel trots dat ik mijn land kan vertegenwoordigen. Dit betekent alles voor iedereen in Liechtenstein", was ze door het dolle heen. "Ik was zo nerveus, maar na afloop van de wedstrijd had ik een zalig gevoel. Ik hoop dat de mensen en kinderen in Liechtenstein naar me opkijken en hetzelfde zullen proberen te verwezenlijken."

  Arthur Ashe Stadium

  Het Arthur Ashe Stadium biedt plaats aan 24 000 toeschouwers.

  Plek voor heel Liechtenstein op de tribunes

  De kwalificatie van Von Deichmann wordt nog net iets opmerkelijker wanneer we haar prestatie in het juiste perspectief plaatsen. Door haar plekje op de hoofdtabel verdient ze in een klap minstens 54.000 dollar, ongeveer evenveel als ze in de eerste acht maanden van het jaar aan prijzengeld mocht opstrijken. 

   

  Bovendien zal ze op de US Open voor een groot publiek spelen. Wanneer we de capaciteit van het Arthur Ashe Stadium (24.000) en van het nieuwe Louis Armstrong Stadium (14.000) samennemen, kan de volledige bevolking van Liechtenstein (38.000 inwoners) Von Deichmann komen aanmoedigen.

   

  Zelf is Von Deichmann uiteraard in de wolken met haar plaatsje op de hoofdtabel. "Er gaat niets boven het spelen van een grandslamtoernooi, dat is de droom van elke tennisspeler. Ik ga genieten van mijn tijd hier. Wat er ook gebeurt, ik zal mijn best doen. Ik ben heel gelukkig", besloot ze na haar wedstrijd.