• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Maes verbaast zichzelf en alle toppers in WB downhill

  Maes mag vieren op een kletsnat parcours.

  Martin Maes heeft in La Bresse in Frankrijk de wereldbekermanche downhill gewonnen. De 21-jarige Belg verraste alle toppers.

  Maes stapelt podiumplaatsen op in het enduromountainbiken, maar was in zijn tweede uitstapje naar het downhill meteen goed voor winst. Hij profiteerde wel een beetje van het weer. Op een kletsnatte omloop daalde hij al vroeg als snelste af.

  Daarna ging het wat minder regenen en werd de ondergrond wat meer kleverig. Stuk voor stuk beten de toppers hun tanden stuk op de tijd van Maes. Wereldbekerwinnaar Amaury Pierron leek als laatste het feestje nog te verbrodden, maar kwam op het einde ten val.

   

  "Nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn. Ik deed het met mijn endurospirit. Het doet zoveel deugd om de downhillers te kloppen op hun terrein", zei Maes achteraf.

  De afdaling van Martin Maes: