• home
 • video
 • pas verschenen

  Lokeren-preses Lambrecht: "Slapeloze nachten door slechte start"

  " "

  Voorzitter Roger Lambrecht (87) is Sporting Lokeren.

  Lokeren is slecht aan het seizoen begonnen. "Zeer slecht", zegt voorzitter Roger Lambrecht, 87 ondertussen, aan Sporza. "Ik heb het daar zeer moeilijk mee", aldus Lambrecht, die bevestigt dat het transferbeleid van de club al jaren  mank loopt.

  Lokeren maakte in 4 speeldagen nog maar 3 goals en kreeg er al 11 tegen. Lambrecht weet wat hij nodig heeft: "Het zou nog kunnen dat er een aanvaller bijkomt, maar over het type spits en de plaats waar hij speelt, is nog niet beslist. Iedereen zoekt een voorspeler die veel goals maakt."

   

  Zo'n speler kost geld. "Maar de kosten moeten evenredig zijn met onze mogelijkheden", laat de bandenmagnaat verstaan dat hij geen zotte prijzen wil betalen.

   

  Het zijn geen fijne dagen voor Lambrecht. De kritiek op het transferbeleid van Lokeren klinkt luid dezer dagen. De nieuwkomers bieden geen tot weinig meerwaarde. Wat vindt hij daarvan? "Daar heb je voor een groot deel gelijk in. De laatste 3 jaar hebben we bijna geen uitgaande transfers meer gedaan. Dat wil zeggen dat de inkomende transfers niet het verlangde niveau hebben gehaald."

   

  Een verklaring daarvoor geeft Lambrecht niet. "Dat is interne keuken." Zo lijkt het weer een moeilijk seizoen te worden voor de Wase club. "Als de eerste weken slecht zijn, dan mag je je zeker en vast niet aan een makkelijk seizoen verwachten. Ik heb het daar zeer moeilijk mee. Dat zijn slapeloze nachten."

  Overmeire schreeuwt het uit na een goal van Standard.

  "Er is nog niets concreets wat betreft een overname"

  Lambrecht zwaait al jaren de plak in Lokeren, maar wordt er niet jonger op: "Van tijd zou het beter zijn dat ik de riem kan doorgeven. Maar dat is niet zo eenvoudig en hangt van veel omstandigheden af."

   

  De zakenman probeert al langer de club over te laten of te verkopen. "Liefst van al aan eigen mensen uit de eigen regio. Dan weet je toch een beetje waar het naartoe gaat. Als dat niet kan, gaan we misschien andere pistes moeten bewandelen. Maar zover zijn we nog niet. We hebben nog niets concreets. KPMG zoekt wel voor ons. We zullen op het gepaste moment naar buiten komen."

  " "

  Deschacht belandde vorig jaar op een zijspoor bij Anderlecht.

  "Deschacht is over 1 à 2 weken inzetbaar"

  Naast het veld wordt er dus naarstig gewerkt, maar voor een sportieve wederopstanding zal het op het veld moeten gebeuren. Hoe ziet de voorzitter dat evolueren? "De trainer ziet geen probleem. Er zijn een paar jongens die normaal de kar trekken, die nog niet in vorm zijn. Wij hopen dat die zo snel mogelijk op het goeie niveau komen."


  Olivier Deschacht, met wie gisteren een deal werd gevonden als vervanger voor Maric, kan voor rust zorgen. "We denken dat hij over 1 à 2 weken inzetbaar is."