• home
 • video
 • pas verschenen

  Helemaal officieel: Karius ruilt Liverpool voor Besiktas, wat met Mignolet?

  Loris Karius bij Liverpool

  Karius speelde geen officiële match meer sinds zijn blunders in de CL-finale.

  Door de komst van Braziliaan Alisson Becker had Liverpool een doelman op overschot. Loris Karius en Rode Duivel Simon Mignolet werden deze zomer allebei gelinkt aan verschillende clubs, maar het is uiteindelijk de Duitser die vertrekt. Hij wordt voor twee jaar uitgeleend aan Besiktas.

  Loris Karius verdrong vorig seizoen onze landgenoot Simon Mignolet uit de ploeg, maar verloor zelf heel veel krediet met zijn blunders in de finale van de Champions League tegen Real Madrid. Jürgen Klopp wou en kreeg dan ook een nieuwe doelman: Alisson Becker werd gehaald voor zo'n 75 miljoen euro.

   

  Simon Mignolet werd gelinkt aan onder andere Napoli, maar de voorbije dagen werd toch vooral een vertrek van Karius concreter.  Zeker omdat maandag onze landgenoot opnieuw op de bank zat en de Duitser in de tribunes. Karius verlaat dus inderdaad Liverpool. Hij wordt 2 jaar uitgeleend aan Besiktas in Turkije, tot midden 2020.

   

  Door het vertrek van Loris Karius lijkt Mignolet dus opnieuw veroordeeld tot het statuut van 2e doelman. Het is weinig waarschijnlijk dat Liverpool ook de Belg laat vertrekken omdat Premier League-clubs geen spelers meer mogen aantrekken.

  De aankondiging van Besiktas

  Gisteren waren ze bij Besiktas al iets te enthousiast...