• home
 • video
 • pas verschenen

  D'Onofrio haalt Mbokani voor een seizoen terug naar België

  Antwerp heeft zich versterkt met oude bekende Dieumerci Mbokani (32). De Congolese spits tekende een contract voor een seizoen op de Bosuil. Mbokani was een vrije speler nadat zijn contract bij Dinamo Kiev was afgelopen.

  Mbokani maakte naam in België als speler van Standard en later Anderlecht. Paars-wit plukte hem in 2006 weg bij de Congolose topclub TB Mazembe, maar het was pas bij Standard dat hij zijn duivels helemaal kon ontbinden. 

   

  Na een avontuur bij Monaco en Wolfsburg haalde Anderlecht hem een eerste keer terug naar België in 2011. Met succes. Hij scoorde 43 goals in twee seizoenen en kreeg in 2012 de Gouden Schoen. In 2013 versierde hij een transfer naar Dinamo Kiev. Daar liep zijn contract deze zomer af.

   

  Luciano D'Onofrio, die Mbokani lanceerde bij Standard destijds, geeft de Congolees van 32 jaar nu een nieuwe kans. "We wensen Dieumerci alvast welkom bij onze club en succes met het scoren van de goals", klinkt het bij Antwerp.