• home
 • video
 • pas verschenen

  Coucke reageert op schorsingssoap: "Sorry aan de voetballiefhebbers"

  Marc Coucke slaat en zalft (subtiel) in een reactie op de soap rond de vrijspraak van Wesley, Vranjes, Carcela en Ocansey . 

  Als voorzitter van Anderlecht en tegelijk voorzitter van de ProLeague zit Marc Coucke in een moeilijke positie. Als clubvoorzitter profiteert hij mee van de vrijspraak van Vranjes, maar zal zijn ploeg zondag wel Club-spits Wesley moeten vrezen.

   

  Als voorzitter van de ProLeague is het een pijnlijke zaak. De ProLeague kon geen bewijs voorleggen dat alle clubs het eens waren met het gebruik van een nieuwe indicatieve tabel. Een "administratieve fout", geeft Coucke toe.

   

  Op Twitter wikt en weegt Coucke in een uitgebreide reactie duidelijk zijn woorden. Coucke geeft de administratieve fout toe en onderstreept dat clubs het recht hebben om procedurefouten te gebruiken om hun spelers te verdedigen.

   

  Hij voegt er wel subtiel aan toe dat Anderlecht geen procedures inriep. Daarmee distantieert hij zich tussen de regels van de  procedureslag van Standard, Club Brugge en Eupen. Dat herhaalt hij later nog eens.

   

  "Sorry aan de voetballiefhebbers voor deze omstandigheden, die puur juridische oorzaken hebben. We houden ook niet van dergelijke toestanden."

   

  Coucke belooft het probleem van de indicatieve tabel op te lossen op de volgende bijeenkomst van de ProLeague op 4 september.