• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgian Cats starten WK-voorbereiding met zeges tegen Griekenland

  De Belgian Cats spelen op het WK tegen Spanje, Japan en Polen.

  De Belgische basketbalvrouwen hebben hun eerste oefenduels in de aanloop naar het WK in Tenerife (22-30 september) winnend afgesloten. De Belgian Cats klopten Griekenland twee keer in evenveel dagen.  

  Om de Belgische basketbalvrouwen klaar te stomen voor het WK schotelt bondscoach Philip Mestdagh hen enkele pittige oefenduels voor, te beginnen met een tweeluik tegen Griekenland.

   

  In Wevelgem trokken de Belgian Cats aan het langste eind met 68-63. Halverwege hadden ze al een mooie voorsprong bijeen gesprokkeld (40-27) en die gaven ze niet meer uit handen.

   

  De Grieken begonnen beter aan hun herkansing in Charleroi. De Belgian Cats moesten in de tweede helft een achterstand van drie punten ophalen. Onder impuls van sterkhouders Emma Meesseman (21 ptn), Julie Allemand (12 ptn) en Kim Mestdagh (15 ptn) won België zelfs met 14 punten verschil. 

   

  Na de partijen tegen Griekenland trekken de Cats naar Valencia voor een oefentoernooi tegen Spanje, Frankrijk en Letland. Dan volgen nog dubbele confrontaties tegen Turkije (7-8 september) en Argentinië (14-16 september). Op het WK neemt België het in de groepsfase op tegen Spanje, Japan en Puerto Rico.